Resa till Arusha National Park

Resa till Arusha National Park – Vi på Steven & Friends hjälper dig från planering hela vägen till mål. Via oss får du alltid personlig service och en skräddarsydd resa till Arusha national park. 

Om Arusha

Arusha National Park är en riktig liten pärla som bjuder på stora upplevelser. Här finns berg, dalar, sjöar och gröna slätter, allting bara en halvtimmes körning från Arusha, norra Tanzanias safarihuvudstad. 

Trots närheten till staden finns här en känsla av lugn och stillhet. Här kan du vara långt bort fast du är nära.

Läs mer om Arusha National Park.

resa till arusha national park
resa till arusha national park

Arusha National Park - djurliv och natur

Arusha National Park har ett rikt och varierande djurliv. På de öppna grässlätterna som går under namnet Serengeti Ndogo – Lilla Serengeti – kan man få se bland annat buffel, zebra, giraff, vattenbock och vårtsvin. I träden lever den svartvita guereza-apan, som är lätt att få syn på med sin långa, vita svans, och vid sjöarna samlas ofta flamingos i stora flockar.

Parken domineras av det 4 566 meter höga Mount Meru, som inbjuder till vandringar med vackra vyer. Berget är en gammal vulkan, och i parken finns två kända kratrar. Den ena, Ngurdoto, är en kollapsad krater som liknar ett Ngorongoro i miniatyr. Den andra, Merukratern, ligger närmare bergets topp i vad som kanske bäst kan liknas vid ett kargt månlandskap.

I parken finns flera sjöar. Longilsjön, som är parkens enda sötvattensjö, fungerar som ett vattenhål som drar till sig många djur. Här flyter vassöar omkring, och lägger sig på olika platser beroende på vindriktningen. Momellasjöarna är sodasjöar med olika mineralsammansättning, vilket ger varje sjö sin egen unika färg.

Resa till Arusha National Park

På en resa till Arusha National Park har du goda chanser att få se alla de djur som man förknippar med en klassisk afrikansk safari.

Aktiviteter i Arusha

Arusha National Park erbjuder en mängd olika aktiviteter. Förutom de klassiska turerna med safarijeep finns möjlighet att utforska omgivningarna till fots under kortare eller längre vandringar. 

Eftersom parken är relativt liten finns många sevärdheter inom rimligt gångavstånd. Den som vill ha en större utmaning kan bestiga Mount Merus topp, en vandring som tar tre eller fyra dagar. 

Andra spännande upplevelser som du inte ska missa är kanotpaddling, cykling och safari till häst.

resa till arusha national park

Resa till Arusha National Park

Boka en kostnadsfri personlig rådgivning

Steven&Friends erbjuder 30 minuters kostnadsfri personlig telefonrådgivning när du bokar via oss. Passa på att få experthjälp med dina frågor och värdefull kunskap inför resan. Det skapar trygghet och hjälper dig att få ut det mesta av din upplevelse!