Resa till Lake Manyara

Resa till Lake manyara – Vi på Steven & Friends hjälper dig från planering hela vägen till mål. Via oss får du alltid personlig service och en skräddarsydd resa till Lake Manyara. 

De trädklättrande lejonens park

Lake Manyara National Park har fått sitt namn från en kaktusliknande växt som massajerna kallar emanyara (Eurphorbia tirucalli på latin). 

Med sin täta vegetation skiljer sig parken från många av norra Tanzanias andra parker. 

Här får man som besökare mer en känsla av djungel än av savann.

Läs mer om Lake Lake Manyara National Park.

resa till lake manyara
resa till lake manyara

Djurliv och natur

Lake Manyara är ett paradis för fågelälskaren. Här har man identifierat mer än 390 fågelarter, inklusive rovfåglar. Du kan bland annat få se olika arter av näshornsfågel, grå kontrana och hadadaibis. Manyarasjön, som sträcker sig längst nästan hela parkens östra gräns, drar till sig flamingos, storkar och ibland stora flockar med pelikaner.

Det är inte bara fåglar som trivs i parken, utan även djur som flodhäst, buffel, gnu, zebra, elefant och babian. Parken är dessutom känd för sina trädklättrande lejon. Att lejon klättrar i träd är egentligen mycket ovanligt, men lejonen vid Lake Manyara har skaffat sig vanan att, precis som leoparder, vila sig på en trädgren under dagarna. Har du tur får du syn på något av dem.

Parken ligger på kanten av Riftdalen, och från sjön med dess omgivande grässlätter i öster höjer sig landskapet i branta sluttningar uppåt åt väster. Här uppifrån kan man få en fin utsikt över både parken och sjön.

Resa till Lake Manyara

På en resa till Lake Manyara har du goda chanser att få se alla de djur som man förknippar med en klassisk afrikansk safari.

Aktiviteter i Lake Manyara

Det lummiga, kuperade landskapet med sin varierande natur lämpar sig väl både för en safari till fots och för att spana på djur från safaribilen. Här finns också möjlighet att paddla kanot eller kanske ta en promenad bland trädtopparna på särskilda gångbroar som tar dig upp till svindlande 18 meter över marken. 

Ett annat spännande äventyr som du inte ska missa är att köra ut med safaribilen efter mörkrets inbrott för att uppleva djurlivet på natten.

Läs mer om parken på Tanzania National Parks

resa till lake manyara

Resa till Lake Manyara

Boka en kostnadsfri personlig rådgivning

Steven&Friends erbjuder 30 minuters kostnadsfri personlig telefonrådgivning när du bokar via oss. Passa på att få experthjälp med dina frågor och värdefull kunskap inför resan. Det skapar trygghet och hjälper dig att få ut det mesta av din upplevelse!