Resa till Ngorongoro

Resa till Ngorongoro – Vi på Steven & Friends hjälper dig från planering hela vägen till mål. Via oss får du alltid personlig service och en skräddarsydd resa till Ngorongoro. 

Bästa platsen att få se svart noshörning

Ngorongorokratern är ett av världens mest unika naturområden. Där kratern idag ligger fanns en gång ett berg lika högt som Kilimanjaro.

För ungefär 2,5 miljoner år sedan kollapsade berget i samband med ett vulkanutbrott och en vulkankrater bildades. Miljön på kraterns botten är idealisk, med god tillgång till både mat och vatten året runt. 

Platsen är klassad som världsarv av UNESCO och räknas till Afrikas sju underverk.

resa till ngorongoro
resa till ngorongoro

Djurliv och natur

I Ngorongorokratern lever omkring 20 000 vilda djur på en relativt begränsad yta, vilket gör det möjligt att se ett stort antal arter, bland annat alla de ”fem stora” eller The Big Five – lejon, elefant, leopard, buffel och noshörning – på en och samma dag. Här har du dessutom störst chans att få se den utrotningshotade svarta noshörningen. Den trivs bäst i skogarna i västra delen av kratern, men kommer ibland ut på slätten efter ett regn.

Ngorongorokratern är ungefär två mil bred och omges av 600 meter höga bergskanter. På väg ner i kratern har du en sagolik utsikt över den öppna slätten med sina hjordar av betande djur. Till Ngorongoro Conservation Area hör även två mindre kratrar och omgivande landskap. Området är hem till ca 42 000 massajer som lever i symbios med naturen på samma sätt som de har levt i århundraden.

Resa till Ngorongoro

På en resa till Ngorongoro har du goda chanser att få se alla de djur som man förknippar med en klassisk afrikansk safari.

Aktiviteter i Ngorongoro

Ngorongorokratern är en utmärkt park för en safaritur i en öppen jeep. Känn vinden mot huden och njut av den spektakulära omgivningen med flockar av zebror, gnuer och antiloper som betar på de öppna slätterna. Titta på lejon som dåsar i solen eller makligt vandrar på vägen framför dig, spana efter leopard och noshörning i skogspartierna, och ät medhavd matsäck vid någon av sjöarna i kratern. 

I Ngorongoro Conservation Area kan du också besöka en genuin massajby och lära dig om detta folkslags kultur och vardagsliv.

resa till ngorongoro

Resa till Ngorongoro

Boka en kostnadsfri personlig rådgivning

Steven&Friends erbjuder 30 minuters kostnadsfri personlig telefonrådgivning när du bokar via oss. Passa på att få experthjälp med dina frågor och värdefull kunskap inför resan. Det skapar trygghet och hjälper dig att få ut det mesta av din upplevelse!