Resa till Serengeti

Resa till Serengeti – Vi på Steven & Friends hjälper dig från planering hela vägen till mål. Via oss får du alltid personlig service och en skräddarsydd resa till Serengeti. 

Serengeti National Park - den oändliga savannen

Serengeti med sina enorma slätter och natursköna, spektakulära landskap är drömmen med stort D för många safariresenärer.

Namnet Serengeti stammar från massajernas siringet, vilket ungefär betyder ’en plats där slätten fortlöper i det oändliga’. Parken ligger i norra Tanzania och är ett självklart huvudresmål året om.

Sedan 1981 är den klassad som världsarv av UNESCO.

Läs mer om Serengeti National Park.

resa till serengeti
resa till serengeti

Djurliv och natur

Serengeti har världens största landlevande djurpopulation. Här har du som störst chans att få se alla de ”fem stora” eller The Big Five – lejon, elefant, leopard, buffel och noshörning. Men här finns också många andra spännande arter att uppleva. Giraffer, antiloper och andra klövdjur betar på slätterna, flodhästar och krokodiler svalkar sig i floder och vattenhål, och rovdjur som hyenor och geparder har gott om bytesdjur att livnära sig på.

Serengeti är även världsberömt för den stora migrationen, mer känd som The Great Migration, då över en miljon gnuer, zebror och gaseller vandrar mellan grässlätterna i Serengeti och Masai Mara. Denna spektakulära händelse räknas till ett av Afrikas sju naturliga underverk.

Serengetis ekosystem är ett av världens äldsta. Den klassiska savannen, i vissa områden överströdd med akacieträd, ger en känsla av tidlöshet. Här styrs livsrytmen av solens färd över himlen och av vädrets och årstidernas växlingar, så som den gjort under tusentals år.

Resa till Serengeti

På en resa till Serengeti har du goda chanser att få se alla de djur som man förknippar med en klassisk afrikansk safari.

Aktiviteter i Serengeti

Med sina unika möjligheter erbjuder Serengeti ett antal aktiviteter för att ge dig som besökare de bästa chanserna till en oförglömlig vildmarksupplevelse. 

Här kan du till exempel flyga över slätten med luftballong, spana på djur från en safarijeep, leta upp de bästa platserna för att fota eller filma, gå på safari till fots, äta medhavd matsäck ute i det vilda eller upptäcka den lokala kulturen och vardagslivet.

Baloon safari

Resa till Serengeti

Boka en kostnadsfri personlig rådgivning

Steven&Friends erbjuder 30 minuters kostnadsfri personlig telefonrådgivning när du bokar via oss. Passa på att få experthjälp med dina frågor och värdefull kunskap inför resan. Det skapar trygghet och hjälper dig att få ut det mesta av din upplevelse!