Resa till Tanzania

Resa till Tanzania – Vi på Steven & Friends hjälper dig från planering hela vägen till mål. Via oss får du alltid personlig service och en skräddarsydd resa. 

Om Tanzania

Tanzania ligger vid Afrikas östra kust, en aning söder om ekvatorn. Med sin yta på över 940 000 km² är landet mer än dubbelt så stort som Sverige.

I dagligt tal pratar man ofta om Tanzania och Zanzibar som två skilda enheter, där Tanzania syftar på fastlandet – det som tidigare hette Tanganyika – och Zanzibar på ön som ligger i Indiska oceanen strax utanför kusten. Men egentligen hör både Zanzibar och Tanzanias fastland till unionen Tanzania. Även när du är på Zanzibar är du alltså i Tanzania.

När ska du resa till Tanzania?

Du kan resa till Tanzania året run och oavsett när du väljer att resa kommer du garanterat att få många fantastiska natur- och djurupplevelser samt en strålande sol- och badsemester.

Tidsskillnad i Tanzania är +2 timmar på vintern, +1 timme på sommaren. 

resa till tanzania

När är bästa tiden att åka på resa till Tanzania?

Det går att få en underbar safariupplevelse i Tanzania året om.  Flest antal turister brukar besöka landet i februari, juli–augusti och under jul och nyår. Regnperioden infaller i april–maj. Det kan även vara lite regnigare i november med främst skurar som snabbt följs av sol, men detta innebär inget hinder för safariäventyr.

Bästa tiden att bestiga Kilimanjaro

Den bästa tiden att bestiga eller vandra uppför Mount Kilimanjaro är januari–mars och september–oktober.

Bästa tiden att åka till semesterparadiset Zanzibar

Zanzibar är en fantastisk semesterdestination året om.
Här ligger vattentemperaturen alltid runt 27 grader. Stränderna är vita, havet är turkost och passar perfekt för alla sol- och badälskare.

Du kan vänta dig genomsnittliga dagstemperaturer på 25–32 grader och genomsnittliga nattemperaturer på 20–26 grader.

Januari – februari, juni – oktober och december är välbesökta månader.

I april och maj är det regnperiod. Det kan också vara lite regnigare i november med främst skurar som snabbt följs av sol, men detta innebär inget hinder för turism och badliv.

Måste man ha visum när man ska resa till Tanzania?

Besökare i Tanzania måste ha ett giltigt visum. Du ansöker och betalar elektroniskt via Tanzanias officiella ansökningsformulär som går att hitta på www.immigration.go.tz. Tänk på att göra ansökan i god tid, gärna 4 veckor före avfärd. 

Tanzanias ambassad i Stockholm har mer information på sin hemsida, www.se.tzembassy.go.tz, för resenärer som reser från Sverige.

Resa till Tanzania? Läs gärna våra tips inför resan.

Vi på Steven&Friends gör allt vi kan för att din resa ska bli så trygg och bekväm som möjligt. En del hänger också på dig. Med rätt inställning, goda förberedelser, och en stark organisation i ryggen kan du vara trygg med att även det oväntade blir en del av din drömresa.

Resa till Tanzania - Spektakulära safariresor

På en resa i Tanzania har du goda chanser att få se alla de djur som man förknippar med en klassisk afrikansk safari.

Boka en kostnadsfri personlig rådgivning

Steven&Friends erbjuder 30 minuters kostnadsfri personlig telefonrådgivning när du bokar via oss. Passa på att få experthjälp med dina frågor och värdefull kunskap inför resan. Det skapar trygghet och hjälper dig att få ut det mesta av din upplevelse!