Resa till Tarangire

Resa till Tarangire – Vi på Steven & Friends hjälper dig från planering hela vägen till mål. Via oss får du alltid personlig service och en skräddarsydd resa till Tarangire. 

Elefanternas paradis

Tarangire National Park har fått sitt namn efter Tarangirefloden som rinner genom parken som en livsnerv. 

Eftersom floden är den enda bestående vattenkällan i området drar den till sig stora mängder djur, särskilt under torrperioden. 

Parken är allra mest känd för sina elefanter, som här kan påträffas i flockar på hundratals individer.

Läs mer om Tarangire National Park.

resa till tarangire
resa till tarangire

Djurliv och natur

Totalt lever ungefär 3000 elefanter i Tarangireparken, som sträcker sig över en yta på 2850 km2, vilket ungefär motsvarar ett Gotland.

Från din utsiktsplats i safarijeepen kan du se på medan dessa bjässar tar sig fram genom landskapet, betar, dricker vatten, eller kanske gräver efter mineraler vid flodstränderna. 

Det sociala samspelet mellan de olika individerna i flocken är fängslande, och har du väl hittat ett bra utsiktsställe är det lätt att glömma bort att tiden går.

Tarangires öppna slätter och vidsträckta trädsavanner utgör också en perfekt levnadsmiljö för ett stort antal andra djur. Här kan du se både gräsätare som buffel, giraff, zebra, eland, impala och andra antiloper, och rovdjur som lejon, gepard och hyena.

I parken finns också ett stort antal baobabträd, som blivit något av en ikon för en afrikansk safari. Dessa träd kan bli bortåt 300 år gamla och få en omkrets på över 30 meter. 

Tänk om de kunde berätta om vad de sett och varit med om genom åren!

Resa till Tarangire

På en resa till Tarangire har du goda chanser att få se alla de djur som man förknippar med en klassisk afrikansk safari.

Aktiviteter i Taragire

Tarangire lämpar sig både för dagsbesök och för övernattning på någon av de lodger som finns inne på parkområdet. Med safarijeepen förflyttar du dig lätt mellan olika platser där du kan spana på djur och fåglar och hitta de bästa vyerna för att fota och filma. 

Du kan göra kortare turer med jeepen och boka in lunch på någon av lodgerna, men det går lika bra att ta med matsäck och äta ute i det vilda. I parken finns också möjlighet till unika upplevelser som att flyga luftballong eller bege sig ut på safari efter mörkrets inbrott.

resa till tarangire

Resa till Tarangire

Boka en kostnadsfri personlig rådgivning

Steven&Friends erbjuder 30 minuters kostnadsfri personlig telefonrådgivning när du bokar via oss. Passa på att få experthjälp med dina frågor och värdefull kunskap inför resan. Det skapar trygghet och hjälper dig att få ut det mesta av din upplevelse!