Resa till Zanzibar

Resa till Zanzibar – Vi på Steven & Friends hjälper dig från planering hela vägen till mål. Via oss får du alltid personlig service och en skräddarsydd resa till Zanzibar. 

Om Zanzibar

För dig som är intresserad av hav, stränder, sol och bad är en resa till Zanzibar utanför Tanzanias östkust en upplevelse väl värd ett besök. 

Ön har en fantastisk natur med kilometer efter kilometer av vita sandstränder skuggade av gröna palmer, och ett turkost hav som sträcker sig mot horisonten så långt ögat når. 

Här kan du njuta av en härlig och avkopplande semester med sol, bad och god mat.

resa till zanzibar
resa till zanzibar

Zanzibars kultur och historia

Zanzibar ligger knappt 50 km från Tanzanias kust. Ön har en spännande historia med influenser från många olika kulturer. Här har människor från Afrikas fastland mött och blandat sig med perser, portugiser, britter och araber. Ön var länge ett viktigt handelscentrum, med kryddor som en av de viktigaste handelsvarorna. Mycket kryddor odlades också på ön, och än idag finns det fantastiska kryddodlingar som är väl värda ett besök. 

Drygt fem kilometer utanför Zanzibars kust ligger Prison Island, eller Changuu Island som den egentligen heter, en riktig liten paradisö med sagolikt vacker natur och en stor population av jättesköldpaddor. 

Resa till Zanzibar

På en resa till Zanzibar har du goda chanser att få se alla de djur som man förknippar med en klassisk afrikansk safari.

Aktiviteter i Zanzibar

Utöver avkoppling, sol, bad och god mat bjuder Zanzibar på historiska upplevelser och spännande äventyr. Du kan till exempel besöka den fascinerande staden Stone Town eller göra en utflykt till de berömda kryddodlingarna och uppleva doften av paradiset. Om du vill besöka jättesköldpaddorna på Prison Island kan du åka på en halvdagstur till ön med båt.

Zanzibar är också ett paradis för dykning och snorkling med sitt klara vatten och sina fantastiska korallrev. Här finns en mängd havslevande djur att upptäcka, från den lilla clownfisken till delfiner och havssköldpaddor.

zanzibar

Resa till Zanzibar

Boka en kostnadsfri personlig rådgivning

Steven&Friends erbjuder 30 minuters kostnadsfri personlig telefonrådgivning när du bokar via oss. Passa på att få experthjälp med dina frågor och värdefull kunskap inför resan. Det skapar trygghet och hjälper dig att få ut det mesta av din upplevelse!